Това е продължение на стремежа на някои партии да обезсмислят окончателно

...
Това е продължение на стремежа на някои партии да обезсмислят окончателно
Коментари Харесай

Петър Славов: Не бих се учудил, ако в секционните комисии се формира хартиено мнозинство

Това е продължение на устрема на някои партии да обезсмислят дефинитивно машинното гласоподаване , съобщи пред БНР юрист Петър Славов за противоречивото решение на ЦИК за общото отчитане на изборните резултати. Според него решението нарушава разпореждания в Изборния кодекс, които плануват настрана броене на машинния и на хартиения избор.

" Има достатъчно законови причини за нарушаване на Изборния кодекс . "  Славов означи, че разграничаването на ГЕРБ, чиито представители в ЦИК в началото са дали своят вот за предлагането, дава опция ЦИК да преразгледа решението си, в периода, в който жалбите още не са изпратени във Върховен административен съд  - сега те се събират и комплектоват в Централната изборна комисия.

Славов прикани да анулират " тези парадокси ", тъй като съгласно него решението е било признато при " липса на всевъзможни причини, на всевъзможни претекстове ". На доста места, в случай че остане тази регулация, не бих се учудил, ако в секционните комисии се образува сходно хартиено болшинство , разяснява Славов в предаването " Преди всички ".

" Тук всичко изсипваме на една обща купчина  и почва едно преброяване, едно писане… "  

" Успяхме машинното гласоподаване, по метода, по който е замислено, тук всичко да бъде обърнато с главата надолу ", посочи юристът. В годините ЦИК не ни убедиха, че работят като самостоятелен орган , уточни още Петър Славов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР